Áfonyás palacsinta citromos illóolajjal megbolondítva

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.4.9″]

Mindannyian imádjuk a palacsintát – áfonyával megbolondítva azonban olyan étvágygerjesztő fogást készíthetünk, ami akár egy ünnepi ebéd megkoronázása is lehet. A klasszikus összetevőkön kívül csak néhány csepp citromos illóolajra lesz szükséged, hogy az ízek igazán kiforrjanak.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.4.9″]

Hozzávalók:

200 g liszt
1 evőkanál sütőpor
3 evőkanál porcukor
1/4 teáskanál só
250 g  ricotta
2/3 csésze (kb. 150 ml) író*
2/3 csésze (kb. 150 ml) sovány tej
1 tojássárgája
3 tojásfehérje
1 evőkanál olvasztott vaj
fél citrom héja
1 teáskanál vaníliakivonat
250 g áfonya
2-4 csepp citrom illóolaj
kókuszolaj (az edény olajozásához)

*Ha otthon készítenél írót, akkor nincs más dolgod, mint összekeverni 1,5 evőkanál frissen facsart citromlevet 2/3 csésze (kb. 150 ml) tejjel. Haggyd mintegy 30 percig szobahőmérsékleten, ennyi idő alatt a tej savassá válik. Az írót így frissen is használhatod, de hűtőszekrényben tárolva 3 napig eláll.

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb keverőtálban finoman, de alaposan dolgozd össze a száraz hozzávalókat!
  2. Egy másik tálban keverd össze a tejet, az írót, a ricottát, a tojássárgáját, a citromhéjat és a vaníliát! Add hozzá az olvasztott vajat és a citrom illóolajat! Néhány percig hagyd, hogy az ízek összeérjenek!
  3. Öntsd össze a két keveréket, majd tedd félre!
  4. Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan forgasd bele a palacsintakeverékbe!
  5. Olajozz ki egy tapadásmentes serpenyőt, melegítsd közepes hőmérsékletig!
  6. Tegyél egy kanál tésztát a serpenyőbe, majd adj hozzá néhány friss áfonyát a korong tetejére!
  7. Süsd kb. 3 percig, ennyi idő alatt apró buborékok jelennek meg a tésztán. Ezután fordítsd meg, és süsd még néhány percig! Ha kész, helyezd tányérra, és jöhet a következő!
  8. Ismételd meg az 5−7. lépéseket, míg el nem fogy a tészta!
  9. Tálald a palacsintát málnával, áfonyával, önthetsz rá juharszirupot vagy mézet is. Fogyasszd élvezettel!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

További cikkek

Ismerkedjünk meg a római kamillával

Római kamilla (Chamaemelum nobile), angol kamilla, kerti kamilla, nemesi pipitér: ezek mind ugyanazt az őszirózsafélék családjába tartozó gyógynövényt takarják. A ma világszerte elterjedt virág eredetileg …

BŐVEBBEN →

Március 10-én érkezik hazánkba Spring Tour Online

A 2021. március 1. és 31. között zajló Spring Tour Online március 10-án érkezik Magyarországra! Te már regisztráltál az eseményre? Európa olajrajongói már javában készülődnek …

BŐVEBBEN →

Ismerkedjünk meg a szibériai jegenyefenyővel!

A fenyőfélék családjába tartozó szibériai jegenyefenyő (Abies sibirica) tűlevelű, örökzöld fa. Kelet-Ázsia tajgáin őshonos, a Volga folyótól kezdve megtalálható Szibérián keresztül Türkisztánban, Mongóliában és a …

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X