Áfonyás zabpehely citromolajjal

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.6.1″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Este bekészíted, reggel pedig elmerülhetsz a csodás ízekben – ezt kínálja Neked ez az egészséges, tápláló reggeli fogás, amit az áfonyán és mogyóróvajon túl a citromolaj tesz felejthetetlenné!

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.6.1″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Hozzávalók:

150 g zsírmentes görögjoghurt
150 ml ízesítetlen mandulatej
1 evőkanál chiamag
1-2 csepp citromolaj
1 bögre zappehely
1/2 bögre áfonya + néhány szem a tálaláshoz
1 evőkanál cukormentes áfonyalekvár
1 evőkanál mogyoróvaj (vagy más magvaj)

Elkészítés:

    1. Egy közepes edénybe keverd össze a yoghurtot és a tejet, amíg krémes állagú nem lesz! Keverd hozzá egyenletesen a chiamagot, zabpelyhet, citromolajat és az áfonyát! Tedd hűtőbe legalább négy órára, de akár egész éjszakára!
    2. Rétegezd a keveréket üvegekbe: alulra a zabpehely, arra jöhet a lekvár és a mogyóróvaj, majd megint a zabpehely! Így megint pihentesd a hűtőben!
    3. Tálald friss áfonyával a tetején!

Extra tipp: egy fokpiszkálónyi fahéjolajjal még egy kis csavart vihetsz az ételbe!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

További cikkek

Föld napja a dōTERRAval!

A dōTERRA úgy véli, hogy mindannyian felelősek vagyunk a Földért. A cég elkötelezett a természetvédelem, a helyreállítás, a közösségfejlesztés és a fenntarthatóság mellett. A dōTERRA …

BŐVEBBEN →

Ismerkedjünk meg a citronellával!

A perjefélék családjába tartozó növény, a jávai citronella (Cymbopogon winterianus) megjelenésében leginkább a póréhagymához hasonlít, az illata azonban szerencsére nem arra hajaz. Levelei erős citromillatot …

BŐVEBBEN →

Ismerkedjünk meg a cickafarkkal!

Az orvosi cickafark (Achillea millefolium), egérfarkúfű, ezerlevelűfű, pulykafű vagy a cickoró néven is ismert virágos növény az őszirózsafélék családjába tartozik. Az északi féltekén (Ázsiában, Európában …

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X