Áfonyás zabpehely citromolajjal

Este bekészíted, reggel pedig elmerülhetsz a csodás ízekben – ezt kínálja Neked ez az egészséges, tápláló reggeli fogás, amit az áfonyán és mogyóróvajon túl a citromolaj tesz felejthetetlenné!

Hozzávalók:

150 g zsírmentes görögjoghurt
150 ml ízesítetlen mandulatej
1 evőkanál chiamag
1-2 csepp citromolaj
1 bögre zappehely
1/2 bögre áfonya + néhány szem a tálaláshoz
1 evőkanál cukormentes áfonyalekvár
1 evőkanál mogyoróvaj (vagy más magvaj)

Elkészítés:

    1. Egy közepes edénybe keverd össze a yoghurtot és a tejet, amíg krémes állagú nem lesz! Keverd hozzá egyenletesen a chiamagot, zabpelyhet, citromolajat és az áfonyát! Tedd hűtőbe legalább négy órára, de akár egész éjszakára!
    2. Rétegezd a keveréket üvegekbe: alulra a zabpehely, arra jöhet a lekvár és a mogyóróvaj, majd megint a zabpehely! Így megint pihentesd a hűtőben!
    3. Tálald friss áfonyával a tetején!

Extra tipp: egy fokpiszkálónyi fahéjolajjal még egy kis csavart vihetsz az ételbe!

További cikkek

Egy vállalat, amely sosem habozik segíteni!

2020-ban elindult a dōTERRA #EngageInGood kampánya. Az Engage In Good egy mozgalom, amely lehetőség teremt, hogy az emberek távolról is segítsenek egymásnak. Ugyanezen év márciusában …

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X