Ismerkedjünk meg a fekete borssal!

Ismerkedjünk meg a fekete borssal!

Valószínűleg alig akad olyan háztartás az országban, ahol ne lenne megtalálható legalább egy zacskónyi fekete bors (Piper nigrum). A legcsípősebb borsfajtaként számon tartott növény a pirospaprika után a legnagyobb mennyiségben használt fűszer a magyar konyhában, akár...
Ismerkedjünk meg a vetiverrel!

Ismerkedjünk meg a vetiverrel!

A khus-khus névre is hallgató ázsiai fűféle, a vetiver (Vetiveria zizanoides) a perjefélék családjába tartozik. Morfológiai jellemzőit tekintve nagyon hasonló a citromfűhöz, és az itthon is termő citronellához. A vetivert legalább 2000 éve ismeri az emberiség, már a...
Ismerkedjünk meg a fahéjjal és a kassziával!

Ismerkedjünk meg a fahéjjal és a kassziával!

A fahéj (Cinnamomum zeylanicum) a Cinnamomum nemzetség számos fafajának belső kérgéből nyert fűszer, ténylegesen fa-héj, melyet főként aromás fűszerként és ízesítő adalékként használnak a világ legkülönfélébb konyháiban. Lélekápoló illata és íze illóolajából és...
Áfonyás zabpehely citromolajjal

Áfonyás zabpehely citromolajjal

Este bekészíted, reggel pedig elmerülhetsz a csodás ízekben – ezt kínálja Neked ez az egészséges, tápláló reggeli fogás, amit az áfonyán és mogyóróvajon túl a citromolaj tesz felejthetetlenné! ​ Hozzávalók: 150 g zsírmentes görögjoghurt150 ml ízesítetlen mandulatej1...
Ismerkedjünk meg a duglászfenyővel!

Ismerkedjünk meg a duglászfenyővel!

A fenyőfélék családjának legismertebb tagjára, az amerikai Douglas-fenyőre (Pseudotsuga menziesii) többnyire csak duglászfenyőként hivatkoznak. Nevét David Douglas skót botanikus után kapta. A 18. században élt kutató fedezte fel először Kanadában a fajt, neki...
>