Citromos spárga és kelbimbó

Könnyű, mégis tápláló étel, amit a spárgaszezon közepén vétek lenne nem kipróbálni! Heather McGinnis (New Jersey) receptje

Hozzávalók:

  • 1 köteg spárga
  • 350 g kelbimbó
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • fűszersó
  • 2-3 csepp citromolaj
  • 3-4 csésze víz

Elkészítés:

  1. Forraljuk fel a vizet!
  2. A kelbimbót felezzük el, és tegyük a vízbe! Forraljuk négy-öt percig!
  3. Amíg a hajtások főnek, hevítsük át a serpenyőt!
  4. Csepegtessük le a kelbimbóz, és tegyünk extra szűz olívaolajat a serpenyőbe!
  5. Tegyük rá a kelbimbót, és szórjuk meg fűszersóval!
  6. Körülbelül három percig pirítsuk a kelbimbókat, majd adjunk hozzá citrom illóolajat.
  7. Tegyük hozzá spárgát, és mozgassuk! Fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk főni, néhányszor átmozgatva a zöldséget!
  8. Főzzük a kívánt puhaságig!

További cikkek

dōTERRA Healing Hands: Együtt a változásért I.

Amikor 2008-ban megalakult a dōTERRA, nem véletlenül esett a választás erre a névre. A szó jelentése ugyanis nem más, mint „a Föld ajándéka”. Az alapítók …

BŐVEBBEN →

Epres-citromos fagyasztott joghurt

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X