dōTERRA Healing Hands: Együtt a változásért I.

Amikor 2008-ban megalakult a dōTERRA, nem véletlenül esett a választás erre a névre. A szó jelentése ugyanis nem más, mint „a Föld ajándéka”. Az alapítók belátták, hogy ehhez a névhez csak akkor nőhet fel a dōTERRA, ha képes elkötelezetten és felelősségteljesen bánni a Föld ajándékaival.

Ma már egy hatalmas támogatói közösségnek lehetünk hálásak, akik aktívan részt vállalnak a dōTERRA Healing Hands Foundation munkájában, és közreműködésükkel az alapítvány globális szinten képesek pozitív változást hozni emberek, közösségek életében. 

A dōTERRA Healing Hands Foundation fő célja, hogy segítsen az embereknek, hogy aztán ők is segíteni tudjanak magukon. Az alapítvány hosszútávra tervez: a mélyszegénység enyhítésével, az életminőség javításával és az alapvető emberi jogokat biztosító kezdeményezések támogatásával világszintű és fenntartható változást szeretne elérni.

HOPE: Emberkereskedelem ellenes mozgalom

Világszerte nagyjából 40,3 millió ember él jelenleg is rabszolgaként, ideértve a szexuális kizsákmányolás áldozatait is. A szám mellbevágó. A dōTERRA Healing Hands Foundation 2016 óta számos szervezettel együttműködve szakadatlanul dolgozik az modern rabszolgaság felszámolásán.

A küldetés teljesítése érdekében az alapítvány megalkotta a  HOPE-modellt, mely átfogó keretet ad az emberkereskedelem elleni küzdelemnek. A HOPE-modell a megelőzésre, a kimentésre és az utógondozásra összpontosít, hogy megvédje és megerősítse a rabszolgaság által érintetteket.

A megelőzés terén elsősorban a megfelelő edukáció biztosítására és a legsebezhetőbb rétegek közvetlen védelmére koncentrál. A rabszolgaságból való kimentést olyan munkacsoportokkal, bűnüldöző szervekkel és képzett szakértőkkel karöltve végzik, akik az életüket az emberkereskedelemben érintett személyek megmentésének szentelték. Az utógondozást és rehabilitálást biztonságos, átfogó, a traumák feldolgozására összpontosító ellátás keretei között végzik.

Ivóvíz és higiénia elérhetővé tétele

A higiénia és a tiszta víz hiánya az 5 év alatti gyermekhalandóság elsőszámú okozója. A világ lakosságának 35%-ának nincs közvetlen ivóvíz hozzáférése és 2,5 milliárdan nem rendelkeznek megfelelő szennyvízelvezetéssel (tiszta fürdőszoba vagy illemhelyiség, kézmosó állomás stb.). A tiszta víz- és szennyvízkezelési kezdeményezések támogatják ezeket a közösségeket abban, hogy hozzáférést biztosítsanak ezekhez az infrastruktúrákhoz, melyeknek elérhetősége minden embert megilletne a Földön.

A megfelelő minőségű ivóvíz elérhetősége egy fontos lépés, ami olyan lehetőségek sorát nyitja meg azok számára, akik eddig nem rendelkeztek ezzel a kiváltsággal, amelyeket mi természetesenk veszünk. Azok, akiknek soha nem kell az ivóvíz forrásaik miatt aggódni, nehezen tudják elképzelni, hogy világszerte tömegek szenvednek napi szinten azért, hogy tiszta vízhez jussanak.

A dōTERRA Healing Hands Foundation a CHOICE Humanitarian segélyszervezet és számos önkéntes közreműködésével már mintegy 500 családnak – közel 2500 embernek – biztosították a megfelelő minőségű, könnyen hozzáférhető ivóvizet Nepálban. Emellett további 5000 ember számára tették elérhetővé a megfelelő egészségügyi ellátást, kismama- és csecsemőgondozást, a malária és HIV elleni védekezést Etiópiában.

Katasztrófa-elhárítás

Évente 90 000 emberéletet követelnek a természeti katasztrófák, és közel 160 millió embert érintenek valamilyen formában. A katasztrófa súlyosságától és helyszínétől függően a közösségek dollármilliárdokat költhetnek a károk helyrehozatalára. A katasztrófa-elhárítással foglalkozó szervezetek a válság legsúlyosabb időszakaiban támogatják az érintett közösségeket.

A Re-Starter nonprofit szervezet, az Arab Baptista Teológiai Akadémia és fáradhatatlan önkéntesek segítségével a dōTERRA Healing Hands Foundation több mint 50 családnak biztosított élelmet és menedéket a bejrúti robbantások után.

A dōTERRA Healing Hands Foundation a koronavírus járvány ideje alatt is komoly segítő tevékenységet folytatott. 2020. május 1-ig egy adománygyűjtő kampányból befolyt összeget megtriplázva összesen 15 000 tesztfelszerelést osztottak ki az Egyesült Államokban és Kanadában 750 000 dollár értékben.

Emellett a dōTERRA Healing Hands Foundation további 250 000 dollárral segítette a Days for Girls szervezet munkáját a Masks4Millions kampányban, amellyel textilmaszkok gyártását támogatták.

Ez csupán néhány példa volt azon területek közül, melyeken a dōTERRA Healing Hands Foundation igyekszik felkarolni a legnehezebb helyzetben lévőket, és fenntartható, pozitív változásokat hozni az életükben. Cikkünk következő részében további példákat mutatunk be.

További cikkek

Egy vállalat, amely sosem habozik segíteni!

2020-ban elindult a dōTERRA #EngageInGood kampánya. Az Engage In Good egy mozgalom, amely lehetőség teremt, hogy az emberek távolról is segítsenek egymásnak. Ugyanezen év márciusában …

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X