dōTERRA Healing Hands: Együtt a változásért II.

Ahogy azt már cikkünk előző részében is említettük, a dōTERRA úgy gondolja, a neve kötelezi arra, hogy felelősségteljesen bánjon a Föld ajándékaival. Cikkünkben további olyan területeket mutatunk be, melyeken a dōTERRA Healing Hands Foundation elkötelezetten igyekszik fenntartható változásokat elérni.

Hátrányos helyzetű nők támogatása

A fejlődő világokban élő lányok 39%-a nem járhat iskolába (gyakran azért, mert az ivóvíz előteremtésében kell részt vennie ), a dolgozó nők pedig jövedelmük 90%-át fektetik vissza családjukba. A fejlődő országokban a nők huszonötször nagyobb valószínűséggel halnak meg bele a szülésbe, mint a fejlett országokban élők. Az oktatás, a megfelelő munka és egészségügyi ellátás lehetőségének megteremtése ezen nők számára kiemelt fontosságú feladat.

Több alapítvánnyal és szervezettel szorosan együttműködve a dōTERRA Healing Hands Foundation 2008 óta a világ számos pontján tett lépéseket a nők helyzetének javítása érdekében. Az ISIS tevékenyége által sújtott iraki területeken menekülttáborokban élő, férjüktől, apjuktól elszakított lányok és nők számára létrehozták a The Hope Centre-t, amely munka- és kibontakozási lehetőséget biztosít a menekülttábor lakói számára.

A pandémia ideje alatt az alapítvány támogatásával a Haitin működő Lunar Essential Tracking System (LETS) 400 férfi, nő és fiatal számára biztosított megfelelő oktatást nem kívánt terhesség és szexualitás témájában.

Mindezek mellett a dōTERRA Healing Hands Foundation immár 10 éve működik együtt a Day For Girls szervezettel a menstruációval kapcsolatos negatív megbélyegzés világszintű felszámolásáért.

Globális egészségügy

A gyermekhalandóság 70%-áért olyan körülmények, egészségügyi állapotok tehetők felelőssé, melyek megelőzhetők vagy kezelhetők lettek volna egyszerű és megfizethető beavatkozások segítségével. A fejlődő országokban a nők huszonötször nagyobb eséllyel halnak bele a szülésbe, mint a fejlett országokban élők. Mindemellett a világon nagyjából minden negyvenedik ember vet véget önkezével az életének. A közösségek fizikai és mentális egészségének védelme világszerte életeket ment.

A dōTERRA Healing Hands Foundation a világ számos országában támogatja különböző profilú egészségügyi szervezetek és alapítványok munkáját. Legyen szó akár gyermekvédelemről, iskolák, gyermekotthonok létesítéséről, a szervezet az Egyesült Államoktól kezdve Ugandán át Haitiig anyagi forrás, eszközök és dōTERRA termékek biztosításával igyekszik segíteni a leghátrányosabb helyzetben lévő közösségeken, egyéneken.

Önellátás

A világ népességének közel 10%-a extrém szegénységben él. Ez azt jelenti, hogy  kevesebb mint napi 1,90 dollárból gazdálkodhatnak, és olyan alapvető szükségletek kielégítéséért kell minden nap megküzdeniük, mint az egészségügyi ellátáshoz, az oktatáshoz, a tiszta vízhez és a szennyvízelvezetéshez való hozzáférés. Ezenkívül az általános iskolás korú gyermekek 56%-a nem kapja meg a legalapvetőbb oktatást sem, ami megnehezíti a stabil munkahelyhez jutást felnőttként. A készségfejlesztő képzések, csereprogramok és oktatási lehetőségek biztosítása komoly és életreszóló segítséget nyújthat az érintettek számára.

A Mentors International Center for Learning and Mentoring a dōTERRA Healing Hands Foundation támogatásával azoknak nyújt kitörési lehetőségeket Guatemalavárosban, akiknek nincs lehetőségük megfelelő oktatásban részesülni. Az oktatási intézményben tanulók közösségi szolgálat teljesítésével szerezhetnek krediteket, melyeket kurzusokra, képzésekre válthatnak, így a szorgalmas és tanulni, fejlődni akaró fiatalok kitörhetnek az öröklődő szegénységből, és a családjuk számára is jobb életet biztosíthatnak.

Hasonló törekvések elérésében támogatja a dōTERRA Healing Hands Foundation a malawi Dzaleka menekülttábor lakóit, akik között hiába akadnak szép számban szakképzett személyek is, jövedelemteremtésre nincs lehetőségük.

Gyermekek támogatása

A fejlődő országokban tízszer annyi gyerek hal meg ötéves kora előtt, mint a fejlett országokban. A halálukat nagyrészt olyan betegségek okozzák, melyek az orvostudomány jelenlegi állása szerint könnyedén megelőzhetőek vagy gyógyíthatóak lennének. Világszinten 153 millió elárvult gyermekről beszélhetünk. A gyermekek támogatásával egyúttal egy szebb jövőt is támogatunk.

A dōTERRA Healing Hands Foundation Ghánában a családok egyesítését, Haitin a A Child’s Hope Foundation segítségével a rászoruló gyermekek mentőközpontjának felújítását, kibővítését, a gyermekek táplálkozásának és oktatásának javítását támogatta, és 40 000 dolláros felajánlással az ugandai Buyomba Community Academy fejlesztését segítette elő.

Mark Wolfert, a dōTERRA alapító ügyvezetője így fogalmazott: „A dōTERRA által képviselt értékeket az a vágy alapozza meg, hogy másoknka adjunk, segítsünk, felszabadítsuk és felemeljük őket a dōTERRA Healing Hands Foundation segítségével.”

További cikkek

Egy vállalat, amely sosem habozik segíteni!

2020-ban elindult a dōTERRA #EngageInGood kampánya. Az Engage In Good egy mozgalom, amely lehetőség teremt, hogy az emberek távolról is segítsenek egymásnak. Ugyanezen év márciusában …

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X