Édesburgonyapüré pekándió öntettel

Az őszies időhöz őszies ízek dukálnak – kóstold meg ezt a fahéjas rakott édesburgonyát pekándióöntettel, mely köretként, de önmagában is megállja a helyét!

Hozzávalók:

A rakott édesburgonyához:

  • 4 főtt édesburgonya, hámozva
  • ¾ bögre kókusztej
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • ¼ csésze juharszirup
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • ½ narancslé
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 csepp fahéjolaj

A pekándióöntethez:

  • 1½ csésze apróra vágott pekándió
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 2 csepp fahéjolaj

Elkészítés:

  1. Tedd egy nagy tálba a főtt édesburgonyát, a kókusztejet, a kókuszolajat, a juharszirupot, a szerecsendiót, a narancslevet és fahéjolajat!
  2. Kézi turmixgéppel addig turmixold, amíg minden össze nem áll!
  3. Tedd egy sütőedénybe, majd tedd félre!
  4. Keverd össze az öntet összes hozzávalóját, majd szórd az édesburgonya tetejére!
  5. Süsd 180°C-os sütőben 50-60 percig, vagy amíg a pekándió enyhén megpirul! Melegen tálald!

További cikkek

Egy vállalat, amely sosem habozik segíteni!

2020-ban elindult a dōTERRA #EngageInGood kampánya. Az Engage In Good egy mozgalom, amely lehetőség teremt, hogy az emberek távolról is segítsenek egymásnak. Ugyanezen év márciusában …

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X