Egy finom olajos masszázs?

Az ókori római fürdőházakban általános gyakorlat volt a bőr kondicionálása és a pihentető olívaolajos masszázs. A teljes test kezelésének számos pozitív tulajdonságot tulajdonítottak: az olajoknak köszönhetően a bőr rugalmasabb, simább és egészségesebb lett. A jótékony hatás azóta sem merült feledésbe, napjainkban természetes masszázsolajakat használnak a professzionális szépségápolási és a SPA szalonokban, illetve egyre többen az otthonukban is.

Míg régen a teljes testmasszázst csak betegség és rehabilitáció esetén javasolták, ma már mindazoknak ajánlják, akik kikapcsolódásra és nyugalomra vágynak a test és az elme egységében együtt. A holisztikus szemléletnek köszönhetően a lélek és a test valóban együtt gyógyul.

Milyen más előnyei vannak az olajos masszázsnak?  

  • serkenti a vérkeringést
  • stimulálja a sejtek önmegújítási folyamatait
  • ellazítja az izmokat, nyugtatja az idegeket
  • segít megszabadulni a narancsbőrtől és a striáktól, rugalmassá teszi a bőrt
  • megtartja a bőr megfelelő hidratáltságát
  • illóolajokkal együtt aromaterápiás tulajdonságokkal rendelkezik

Mely masszázsolajakat érdemes használni?

A masszázs akkor a leghatékonyabb, ha a célnak megfelelő olajakat használjuk hozzá. Például, ha megnyugvást keresünk, a levendulaolaj segíthet, ellenben ha a striákat szeretnénk eltüntetni, az édes mandulaolajat kell levennünk a polcról. Utóbbi akár az újszülöttek bőrén is alkalmazható. Gyakran találkozni még a szőlőmagolajjal, amelyet antioxidáns tulajdonságai tesznek kitüntetetté, illetve a jojobaolajjal, ami az egyik legjobb hidratáló. Az ismertebb olajok mellett bátran kísérletezhetünk is. Válasszunk mentát, ha energetizálódni szeretnénk, próbáljuk inkább a kamillát, ha relaxálnánk. A dōTERRA kifejezetten masszázshoz ajánlott, szabadalmazott keveréke, az AromaTouch, relaxáló és nyugtató esszenciális olajok segítségével javítja a különféle masszázs technikákat.

Fontos, hogy a tiszta illóolajok hordozóolajban kerüljenek fel, így elkerülve a bőrirritációt. A tökéletes hordozóolaj – mint amilyen a dōTERRA frankcionált kókuszolaja is –  jól felszívódó és megfelelő konzisztenciájú, megkönnyíti az illóolaj eloszlását a bőrön. A finomítatlan, hidegen sajtolt és organikus olajak értékes tápanyagforrások is, a bőr gyakorlatilag újjáéled tőlük.

Hogyan használhatók az olajok?

A masszázst hidegen és melegen is élvezhetjük. Előbbi esetében az olaj egyszerűen csak a tenyérre kerül, majd körkörös mozdulatokkal eloszlatjuk a bőrön. A meleg masszázsnál ezzel szemben az olajat egy kis vízfürdőben fel kell melegíteni, és felmelegedés után a bőrre felvinni. A maximális gondoskodás ezáltal garantált.

További cikkek

Egy vállalat, amely sosem habozik segíteni!

2020-ban elindult a dōTERRA #EngageInGood kampánya. Az Engage In Good egy mozgalom, amely lehetőség teremt, hogy az emberek távolról is segítsenek egymásnak. Ugyanezen év márciusában …

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X