Készítsünk esszenciális olajokkal illatosított szójagyertyát!

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.4.7″]

Ha kipróbáljuk ezt az egyszerű gyertyareceptet, természetes, mérgező anyagoktól mentes ragyogásban lehet részünk. A szójagyertyák nem kormoznak, mint a parafingyertyák, és tovább tartanak, mint az állati eredetű anyagokból készültek.

Kellékek:

  • 426 g szójaviaszpehely a gyertyatartóba a gyertyákhoz (a helyi kreatívboltban kapható)
  • üvegtál
  • lábas
  • fakanál
  • cukorhőmérő
  • dōTERRA esszenciális olajok tetszés szerint
  • a tartó méretének megfelelő hosszra vágott kanóc
  • befőttesüveg vagy más tartó
  • ruhacsipesz
  • olló

 

Elkészítés:

  1. Egy lábas gyöngyöző víz fölé helyezett üvegtálban olvasszuk meg a szójaviaszpelyhet. Időnként keverjük meg, hogy a viasz folyékony és önthető legyen. (A viaszt a mikrohullámú sütőben is melegíthetjük egyperces melegítésekkel, amíg fel nem olvad.)
  2. Hagyjuk, hogy a folyékony viasz 49°C-ra hűljön, majd adjunk hozzá 5-10 cseppet a kedvenc esszenciális olajainkból.
  3. Ezután kanalazzunk egy kis adag viaszt egy gyertyatartó aljának középre. Lógassuk a kanócot a tartóba, amíg el nem éri a viaszt, közben vigyázzunk, hogy felül maradjon elég kanóc ahhoz, hogy a tartó tetején túllógjon. Tartsuk a kanócot a helyén, amíg a viasz meg nem köt, majd csíptessünk a kanóc felső végére ruhacsipeszt, és azt fektessük keresztbe a tartó száján, hogy a kanóc középen maradjon és függőlegesen álljon.
  4. Keverjük meg a viaszt, hogy lágy legyen, majd lassan öntsük az edénybe. Felül hagyjunk egy kis helyet.
  5. Hagyjuk, hogy reggelig kössön a viasz. Másnap vágjuk vissza a kanócot, és már kész is a szójagyertya.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

További cikkek

Ismerkedjünk meg a citronellával!

A perjefélék családjába tartozó növény, a jávai citronella (Cymbopogon winterianus) megjelenésében leginkább a póréhagymához hasonlít, az illata azonban szerencsére nem arra hajaz. Levelei erős citromillatot …

BŐVEBBEN →

Ismerkedjünk meg a cickafarkkal!

Az orvosi cickafark (Achillea millefolium), egérfarkúfű, ezerlevelűfű, pulykafű vagy a cickoró néven is ismert virágos növény az őszirózsafélék családjába tartozik. Az északi féltekén (Ázsiában, Európában …

BŐVEBBEN →

Zöldcitromos reggeli joghurt

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X