[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.4.7″]
Ha kipróbáljuk ezt az egyszerű gyertyareceptet, természetes, mérgező anyagoktól mentes ragyogásban lehet részünk. A szójagyertyák nem kormoznak, mint a parafingyertyák, és tovább tartanak, mint az állati eredetű anyagokból készültek.
Kellékek:
- 426 g szójaviaszpehely a gyertyatartóba a gyertyákhoz (a helyi kreatívboltban kapható)
- üvegtál
- lábas
- fakanál
- cukorhőmérő
- dōTERRA esszenciális olajok tetszés szerint
- a tartó méretének megfelelő hosszra vágott kanóc
- befőttesüveg vagy más tartó
- ruhacsipesz
- olló
Elkészítés:
- Egy lábas gyöngyöző víz fölé helyezett üvegtálban olvasszuk meg a szójaviaszpelyhet. Időnként keverjük meg, hogy a viasz folyékony és önthető legyen. (A viaszt a mikrohullámú sütőben is melegíthetjük egyperces melegítésekkel, amíg fel nem olvad.)
- Hagyjuk, hogy a folyékony viasz 49°C-ra hűljön, majd adjunk hozzá 5-10 cseppet a kedvenc esszenciális olajainkból.
- Ezután kanalazzunk egy kis adag viaszt egy gyertyatartó aljának középre. Lógassuk a kanócot a tartóba, amíg el nem éri a viaszt, közben vigyázzunk, hogy felül maradjon elég kanóc ahhoz, hogy a tartó tetején túllógjon. Tartsuk a kanócot a helyén, amíg a viasz meg nem köt, majd csíptessünk a kanóc felső végére ruhacsipeszt, és azt fektessük keresztbe a tartó száján, hogy a kanóc középen maradjon és függőlegesen álljon.
- Keverjük meg a viaszt, hogy lágy legyen, majd lassan öntsük az edénybe. Felül hagyjunk egy kis helyet.
- Hagyjuk, hogy reggelig kössön a viasz. Másnap vágjuk vissza a kanócot, és már kész is a szójagyertya.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]