Fahéjas kesutej

A magtejek kiváló növényi alternatívái a tejnek. Szinte bármilyen magból lehet tejet készíteni, de a kesudióból talán a legkönnyebb elkészíteni, mert nem szükséges őket előzetesen blansírozni.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Tedd a kesudiót egy üvegbe vagy edénybe, és fedd el vízzel!
  2. Tegyél rá fedőt, és tedd hűtőbe egy éjszakára! (Ez a lépés kihagyható, ha a kesudiót 10 percig forralod, de így kevésbé krémes lesz a végeredmény.)
  3. Másnap vedd ki a kesudiót a vízből és szárítsd le! Tedd turmixgépbe 1 csésze szűrt vízzel, egy csipet sóval és 1 csepp fahéj illóolajjal. Keverd teljesen simára!
  4. Add hozzá a maradék 3 csésze vizet és keverd össze! Ha hígabb kesutejet szeretnél, adj hozzá több vizet! Ha a simább, kevésbé szemcsés tejet kedveled, akkor szűrd át az egész folyadékot egy erre kialakított zacskón!
  5. Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá fogpiszkáló segítségével még fahéjolajat!
  6. Öntsd üvegekbe, és tedd hűtőbe legfeljebb 1 hétre. Fogyasztás előtt alaposan rázd fel, mivel a keverék természetesen szétválik.

További cikkek

Csirke souvlaki tzatzikivel

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X