Kapros quinoasaláta

Nem kedveled a quinoát? Ez a saláta biztosan megváltoztatja a véleményed! Tökéletesen egészséges köret minden összejövetelhez vagy ebédhez a hét folyamán.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 csésze quinoa
  • 6 édes kisméretű kaliforniai paprika
  • 4 mini uborka
  • fél kg meggy / szőlőparadicsom
  • ½ csésze feta sajt
  • ¼ csésze görög olajbogyó

Kapros öntet:

  • ¾ csésze almaecet
  • ¼ csésze extra szűz olívaolaj
  • ½ csésze görög joghurt
  • ¼ teáskanál hagymapor
  • ¼ teáskanál fokhagymapor
  • 2 csepp kaporolaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Főzd meg a quinoát, és hagyd kihűlni!
  2. Vágj fel minden zöldséget, és keverd össze az olajbogyóval, a sajttal és a főtt quinoával!
  3. Az öntethez keverj össze minden összetevőt és turmixold össze!
  4. Önts rá az öntetet a quinoára, és hűtsd le a salátát!

További cikkek

Mézes-gyömbéres limonádé

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X