Kölcsönösen előnyös beszerzési program Dél-Afrikában

A dōTERRA kölcsönösen előnyös beszerzései programja során egészen Dél-Amerika trópusi erdejeibe ment, hogy a copaiba fák négyféle fajából egy egészen különleges esszenciális olaj szinergiát alkosson meg.

A fákból az olajat a fa elpusztítása és megrongálása nélkül nyerik ki, mivel nem a magokat vagy a gyümölcsöt használják a készítéshez, hanem a fa törzséből kinyert gyantából, vízgőzdesztillációval készül el a különleges olaj. Hosszú távon ezért is működhet a copaibaolaj a fenntartható mezőgazdaság részeként, hiszen olyan életképes üzleti lehetőséget ad a kis erdőtulajdonosoknak is, hogy miközben bevételük származik a fákból a gyógyászati és egyéb célú felhasználásoknak köszönhetően, a fákat nem kell kivágni faanyagnak, létük biztosításával megőrzik a természetes erdős területeket, és így az emberek és az állatok élőhelye is megmarad. Ez különösen Brazíliában elterjedt koncepció, ők az olajgyanta-előállító ipar mintegy 95%-át uralják úgy, hogy közben ellenőrzött módon, a környezetnek alig ártva évente mintegy 500 tonna copaibaolajat termelnek. Ezt főleg az Egyesült Államokba, Franciaországba és Németországba exportálják, de szerencsére a világ más részeire is eljut.

További cikkek

Mézes-gyömbéres limonádé

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X