Kölcsönösen előnyös beszerzési program Nepálban

Az Indiából és Nepálból származó kurkuma népszerű árucikk a fűszer- és illóolajipar számára.

Nepál alföldi síkságain, egy folyó mentén fekszik Sangrampur kisközössége. Sangrampurban sok család halászik és gazdálkodik megélhetésből. A környező terület sík és kurkuma termesztésére alkalmas, ezért sok gazda fáradságos munkával termeszti és készíti elő a fűszerpiacra való értékesítésre. Az egyik ilyen gazdálkodó Ramekwal Saha.

Ramekwalnak és feleségének hat lánya és két fia van. Ramekwal és felesége mindig is abban reménykedett, hogy oktathatják gyermekeiket, de Sangrampurban nehéz gazdaságilag fejlődni. A gazdálkodók gyakran szembesülnek azzal a bizonytalansággal, hogy a piac instabilitása miatt el tudják adni a terményeiket, és gyakran kihasználják őket azzal, hogy lényegesen kevesebbet fizetnek a munkaigényes kurkumaért, mint amennyit ér. Ramekwal szorgalmas ember, de a fűszerpiaci kurkuma termesztésének tisztességtelen feltételei miatt közel sem keresett annyit, hogy gyermekeit iskolába küldje.

Amikor a dōTERRA Nepálba érkezett, hogy kurkuma illóolajat szerezzen be, nem csak a növényért jött. Azért jött, hogy partnerségeket hozzon létre, és támogassa az olyan termelőket, mint a Ramekwal. A gazdáknak most már nem kell felforralniuk vagy szárítaniuk a kurkumát, mielőtt eladnák partnerszállítónknak. Ez időt és energiát takarít meg a gazdálkodóknak. Ezenkívül lehetővé teszi a cég számára, hogy munkahelyeket teremtsen helyi nők számára, akiket felvesznek a kurkuma mosására és lepárlásra való előkészítésére. Ezek a nők tisztességes fizetést kapnak munkájukért.

Ramekwal biztonságosan bővítheti kurkumatermelését, tudván, hogy a dōTERRA továbbra is vásárolni fogja kiváló minőségű terményeit, fenntartva vele a hosszú távú partnerséget.

További cikkek

Sajnos nem tudunk kapcsolódó cikkeket mutatni, de keress bátran Téged érdeklő témákat!

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X