Kölcsönösen előnyös beszerzési program Madagaszkáron

Trópusi és nedves Madagaszkár keleti partvidéke tökéletes körülményeket biztosít a szegfűszegfák számára. A szegfűszeget először az 1900-as évek elején vitték be Madagaszkárba, ahol nagyon jól érzi magát a növény, mert a szigetország keleti partvidékén számos domb található, ami segít megvédeni az ültetvényeket a ciklonoktól.

A környező országokban termesztett szegfűszegfákkal ellentétben Madagaszkár szegfűszegfáit félvad körülmények között termesztik: csak alkalmi gyomlálást és karbantartást igényelnek. A szegfűszegfák nagy része tíz-tizenötös kis foltokban nő, nem ritkán a kávéfák mellett. Körülbelül három évbe telik, amíg a szegfűszegfa  betakarításra alkalmas lesz.

A szegfűszegolajat szegfűszeg rügyekből állítják elő. Az őszi betakarítást kézzel végzik, akkor amikor a rügyek élénkpirossá válnak, közvetlenül a virágzásuk előtt. A betakarítás után a szegfűszeg rügyeit száradni hagyják a napsütésben. Szárítás után a szegfűszeg rügyeit a part menti Mananjary városába viszik lepárlásra.

További cikkek

Március 10-én érkezik hazánkba Spring Tour Online

A 2021. március 1. és 31. között zajló Spring Tour Online március 10-án érkezik Magyarországra! Te már regisztráltál az eseményre? Európa olajrajongói már javában készülődnek …

BŐVEBBEN →

Ismerkedjünk meg a szibériai jegenyefenyővel!

A fenyőfélék családjába tartozó szibériai jegenyefenyő (Abies sibirica) tűlevelű, örökzöld fa. Kelet-Ázsia tajgáin őshonos, a Volga folyótól kezdve megtalálható Szibérián keresztül Türkisztánban, Mongóliában és a …

BŐVEBBEN →

Zöldcitromos wrap

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X