Kölcsönösen előnyös beszerzési program Madagaszkáron

Trópusi és nedves Madagaszkár keleti partvidéke tökéletes körülményeket biztosít a szegfűszegfák számára. A szegfűszeget először az 1900-as évek elején vitték be Madagaszkárba, ahol nagyon jól érzi magát a növény, mert a szigetország keleti partvidékén számos domb található, ami segít megvédeni az ültetvényeket a ciklonoktól.

A környező országokban termesztett szegfűszegfákkal ellentétben Madagaszkár szegfűszegfáit félvad körülmények között termesztik: csak alkalmi gyomlálást és karbantartást igényelnek. A szegfűszegfák nagy része tíz-tizenötös kis foltokban nő, nem ritkán a kávéfák mellett. Körülbelül három évbe telik, amíg a szegfűszegfa  betakarításra alkalmas lesz.

A szegfűszegolajat szegfűszeg rügyekből állítják elő. Az őszi betakarítást kézzel végzik, akkor amikor a rügyek élénkpirossá válnak, közvetlenül a virágzásuk előtt. A betakarítás után a szegfűszeg rügyeit száradni hagyják a napsütésben. Szárítás után a szegfűszeg rügyeit a part menti Mananjary városába viszik lepárlásra.

További cikkek

Stronger Together Summer 2021

Csatlakoz a dōTERRA Stronger Together Summer 2021 eseményéhez! A dōTERRA Europe Connectiont ezúttal bensőségesebb hangvételű online események egész sora követi majd, amelyek célja a kapcsolatok …

BŐVEBBEN →

dōTERRA Healing Hands: Együtt a változásért II.

Ahogy azt már cikkünk előző részében is említettük, a dōTERRA úgy gondolja, a neve kötelezi arra, hogy felelősségteljesen bánjon a Föld ajándékaival. Cikkünkben további olyan …

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X