Lusták avokádó sushija

Ez a nem hagyományos sushirecept minden követelménynek megfelel: könnyű, egészséges, laktató, gluténmentes, vegán és alacsony glikémiás indexű, ugyanakkor tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, rostot, vitaminokat és egészséges zsírokat is. A lusták avokádó sushija egzotikus és könnyű harapnivalóként, vagy gyors, mégis elegáns ebédként is fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 1 konzerv kókuszkrém
  • 1 avokádó
  • 1 csésze főtt barna rizs
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1–1½ evőkanál rizsecet
  • 1 fogpiszkáló gyömbérolaj
  • szezámmag

Feltét variációk:

  • kiváló minőségű nyers lazac, tonhal vagy sárgabarack
  • főtt garnélarák
  • friss ananász, kockára vágva
  • friss mangó, kockára vágva
  • kókuszreszelék
  • vékonyra szeletelt citrom vagy zöldcitrom
  • halszósz
  • földimogyoró

Elkészítés:

  1. Vágd félbe az avokádót!
  2. Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt és a rizsecetet! Márts egy fogpiszkálót a gyömbérolajba, majd keverd meg vele a keveréket!
  3. Keverd össze a rizst mártással. Töltsd meg az avokádót rizzsel. Ha szükséges, csepegtess még egy kis szószt a tetejére, és szórd meg szezámmaggal!
  4. Kanalazd ki egy kanállal, és élvezd a lusta sushit falatonként!

Tipp: A gyömbérolajat citromfűolajjal, zöldcitromolajjal vagy vadnarancsolajjal is helyettesítheted!

További cikkek

Mézes-gyömbéres limonádé

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X