Magazin

Ismerkedjünk meg a fekete borssal!

Ismerkedjünk meg a fekete borssal!

Valószínűleg alig akad olyan háztartás az országban, ahol ne lenne megtalálható legalább egy zacskónyi fekete bors (Piper nigrum). A legcsípősebb borsfajtaként számon tartott növény a pirospaprika után a legnagyobb mennyiségben használt fűszer a magyar konyhában, akár...

bővebben
Ismerkedjünk meg a vetiverrel!

Ismerkedjünk meg a vetiverrel!

A khus-khus névre is hallgató ázsiai fűféle, a vetiver (Vetiveria zizanoides) a perjefélék családjába tartozik. Morfológiai jellemzőit tekintve nagyon hasonló a citromfűhöz, és az itthon is termő citronellához. A vetivert legalább 2000 éve ismeri az emberiség, már a...

bővebben
On Guardos popcorn

On Guardos popcorn

Egy moziest popcornnal? Ennél csak az lehet jobb, ha immunrendszerünk is erősödik, amíg ropogtatunk! A dōTERRA On Guard védőkeverék és a fahéjolaj immunerősítő előnyeivel fűszerezett pattogatott kukorica nagyszerű téli harapnivaló. Hozzávalók: 1 csésze pattogatható...

bővebben
A dōTERRA Healing Hands Kenyában

A dōTERRA Healing Hands Kenyában

Minden alkalommal, amikor megosztunk egy üveg esszenciális olajat valakivel, a világban fantasztikus dolgok történnek! Többek között ez az, ami miatt a dōTERRAt választottuk!

bővebben
Lángos uborkás-kapros mártogatóssal

Lángos uborkás-kapros mártogatóssal

Budapest utcáin vagy a Balaton partján sétálva mindenhol a lángos illata terjeng. Ez a népszerű étel ugyanúgy megtalálható a termelői piacokon, ahogy a hétvégi vásárokon, strandokon is. Általában sima, vagy fokhagymás alappal, tejfölös vagy reszelt kemény sajttal...

bővebben
Ismerkedjünk meg a fahéjjal és a kassziával!

Ismerkedjünk meg a fahéjjal és a kassziával!

A fahéj (Cinnamomum zeylanicum) a Cinnamomum nemzetség számos fafajának belső kérgéből nyert fűszer, ténylegesen fa-héj, melyet főként aromás fűszerként és ízesítő adalékként használnak a világ legkülönfélébb konyháiban. Lélekápoló illata és íze illóolajából és...

bővebben
>