Marinara szósz sült zöldségekből

Az oregánót már évszázadok óta az egyik leghatékonyabb és legjótékonyabb esszenciális olajként tartják számon. Megannyi szakácskönyvben és fűszerkészletben megtalálható világszerte, mivel gazdag íze számos nemzet konyháját remekül kiegészíti – csakúgy ahogy ezt az izgalmas szószt is, mellyel imádnivaló tésztafogást készíthetsz!

Hozzávalók:

• 1 kg szilvaparadicsom félbevágva
• 1 vöröshagyma felszelve
• 4 gerezd fokhagyma
• olívaolaj
• tengeri só
• bors
• 1 fogpiszkálóhegynyi bazsalikomolaj*
• 1 fogpiszkálóhegynyi oregánóolaj*

*Amikor ételekhez adst olajokat, alkalmazd a fogpiszkálós módszert. Távolítsd
el az olajosüveg átlátszó cseppentőbetétjét, és mártsd a fogpiszkáló hegyét az olajba! Ezután keverd jól el az ételben! Az ízlésednek megfelelően, fokozatosan adagold őket, ugyanis az olajok hatóereje annyira nagy, hogy már nagyon kevés is elég belőlük.

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!
2. Tedd a felvágott paradicsomokat, hagymát és fokhagymát egy sütőpapírra!
3. Hintsd meg bőségesen tengeri sóval, borssal és olívaolajjal a paradicsomot és a hagymát!
4. Süsd 1-2 órán át, vagy amíg a zöldségek széle el nem kezd barnulni!
5. Ekkor vedd ki őket a sütőből, és teddegy aprítóba vagy robotgépbe!
6. Aprítsd addig, amíg a szósz el nem éri a kívánt állagot!
7. Add hozzá a bazsalikom- és oregánóolajat, és keverd jól el!

További cikkek

Sajnos nem tudunk kapcsolódó cikkeket mutatni, de keress bátran Téged érdeklő témákat!

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X