Mentás csokoládé-avokádó mousse

Egy glutén és laktózmentes finomság receptje kellene? Ez a recept mennyei megoldást kínál!

Hozzávalók:

2 szelet tejmentes csokoládé
2 nagy érett avokádó
2 evőkanál édesítetlen kakaópor
2 teáskanál vaníliapaszta
1 vaníliarúd
6 evőkanál juharszirup
¼–½ csésze cukor
1 konzerv kókuszkrém
6–12 csepp borsmentaolaj

Elkészítés

  1. Tegyél félre egy fél szelet csokoládét a díszítéshez!
  2. Helyezz egy serpenyőt egy forró vizes edényre – ügyelj rá, hogy az alja ne érjen bele a vízbe!
  3. Olvaszd fel a maradék csokoládét a serpenyőben!
  4. Tedd félre, amikor felolvadt!
  5. Kockázd fel az avokádót, és egy botmixer segítségével krémesítsd!
  6. Tedd hozzá a vaníliát, majd a többi összetevőt, és elegyítsd az egészet!
  7. Add hozzá a felolvasztott csokoládét!
  8. A kész elegyet tedd hütőbe legalább 30 percig, végül tálald reszelt csokoládéval a tetején!

Tip: Egy más típusú ízvilágért használj levendulaolajat a borsmenta helyet!

További cikkek

Sajnos nem tudunk kapcsolódó cikkeket mutatni, de keress bátran Téged érdeklő témákat!

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X