Mentás csokoládé-avokádó mousse

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.4.7″]

Egy glutén és laktózmentes finomság receptje kellene? Ez a recept mennyei megoldást kínál!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.4.7″ custom_padding=”||5px|||”]

Hozzávalók:

2 szelet tejmentes csokoládé
2 nagy érett avokádó
2 evőkanál édesítetlen kakaópor
2 teáskanál vaníliapaszta
1 vaníliarúd
6 evőkanál juharszirup
¼–½ csésze cukor
1 konzerv kókuszkrém
6–12 csepp borsmentaolaj

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.4.7″]

Elkészítés

  1. Tegyél félre egy fél szelet csokoládét a díszítéshez!
  2. Helyezz egy serpenyőt egy forró vizes edényre – ügyelj rá, hogy az alja ne érjen bele a vízbe!
  3. Olvaszd fel a maradék csokoládét a serpenyőben!
  4. Tedd félre, amikor felolvadt!
  5. Kockázd fel az avokádót, és egy botmixer segítségével krémesítsd!
  6. Tedd hozzá a vaníliát, majd a többi összetevőt, és elegyítsd az egészet!
  7. Add hozzá a felolvasztott csokoládét!
  8. A kész elegyet tedd hütőbe legalább 30 percig, végül tálald reszelt csokoládéval a tetején!

Tip: Egy más típusú ízvilágért használj levendulaolajat a borsmenta helyet!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

További cikkek

Ismerkedjünk meg a cickafarkkal!

Az orvosi cickafark (Achillea millefolium), egérfarkúfű, ezerlevelűfű, pulykafű vagy a cickoró néven is ismert virágos növény az őszirózsafélék családjába tartozik. Az északi féltekén (Ázsiában, Európában …

BŐVEBBEN →

Zöldcitromos reggeli joghurt

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Emelkedj a dōTERRAval!

Hogy miért rajongunk a dōTERRAért? Mert mindig felemel! https://www.youtube.com/watch?v=H3utbHyIMlQ

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X