Kölcsönösen előnyös beszerzési program Szomáliában

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.4.9″ custom_padding=”||0px|||” hover_enabled=”0″]

A Szomáliában generációkon át termesztett tömjénfák termelőivel kötött megállapodásokon és a folyamatos beszerzési megállapodásokon keresztül a dōTERRA kifejlesztette és biztosítja a hozzáférést a három legmagasabb minőségű (Boswellia faj-carterii, Frereana, és Sacra) gyantakönnyekhez. Fajonként egyedi tulajdonságokat és komponenseket tartalmaz; e három faj kombinációja állítja elő a világ legjobb terápiás osztály minősítésű tömjén illóolaját. A dōTERRA több éves munkája során a tudósokkal összefogva azon dolgozik, hogy meghatározza mindegyik tömjénfaj ideális egyensúlyát, hogy javítsa a terápiás kémiai profilját ennek az értékes olajnak.

  • A Boswellia carterii fák jól fejlődnek a homokos talajban és sokkal kisebb gyantát termelnek. Az egyik lekerekítettebb és leggyakrabban csapolt típusú gyantakönny.
  • A Frereana a legnagyobb gyantafaj a három faj közül. A Frereana fák nem szeretik a homokos talajt; legjobban a sziklás, száraz régiót kedvelik, gyakran lejtők és vízmosások mentén nőnek.
  • A Sacra fák a mészkő talajt kedvelik, és gyakran megtalálhatók a sziklákon vagy nagy sziklatömbökön.

[/et_pb_text][et_pb_video _builder_version=”4.4.9″ src=”https://www.youtube.com/watch?v=XqQT_JQsrO0″ hover_enabled=”0″][/et_pb_video][et_pb_text _builder_version=”4.4.9″ hover_enabled=”0″]

A tömjéngyanta helyes betakarítása nagy szakértelmet és több éves gyakorlatot igényel. A dōTERRA együttműködik a mesteremberekkel, akik kifinomították és tökélesítették ezt a kényes folyamatot. A betakarítási folyamat a legtöbb esetben több mint öt hónapig tart, és nagyon nehéz munka. A tömjéngyanta csapolók elhagyják otthonaikat, napokig utaznak, barlangokban élnek ezalatt az idő alatt, és védik a fákat, azután olyan kevés fizetés ellenében térnek vissza családjaikhoz, ami nem elég a család élelmiszerellátására.

A Szomáliában jelenleg a tömjénfák 40 százaléka kerül betakarításra erre a célra. A tömjéngyanta betakarítása után a nők feladata a gyanta színe, mérete és tisztasága szerinti osztályozása. Az olaj minőségének nagyon sok köze van a betakarított gyanta osztályozásához és minőségéhez. A közelmúltban, a dōTERRA több partnerséget fejlesztett ki ebben a térségben, ahol megkerülik a brókereket, közvetlenül együttműködnek a betakarítókkal és tisztességesen, bőségesen megfizetik őket. Egyes vidéki területeken, ahol a pénznek csak nagyon kis, vagy egyáltalán nincs értéke, a dōTERRA élelmiszerben- és árucikkekben fizet – szó szerint egész falvakat táplál. A Co-Impact Sourcing (mindkét fél előnyére váló beszerzés) programon keresztül az ősi földeken termelt tömjén további növesztésével részese lehet a megélhetés és a gazdaság javításának. Ez a felelősségteljes megközelítés a kulcsa annak, hogy  biztosítsák a tesztelt illóolajoknak hosszú távú ellátását a modern világban.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

További cikkek

Ismerkedjünk meg a cickafarkkal!

Az orvosi cickafark (Achillea millefolium), egérfarkúfű, ezerlevelűfű, pulykafű vagy a cickoró néven is ismert virágos növény az őszirózsafélék családjába tartozik. Az északi féltekén (Ázsiában, Európában …

BŐVEBBEN →

Zöldcitromos reggeli joghurt

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Emelkedj a dōTERRAval!

Hogy miért rajongunk a dōTERRAért? Mert mindig felemel! https://www.youtube.com/watch?v=H3utbHyIMlQ

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X