Mini sütőtökös piték

Ez a krémes, édes desszert tökéletes bármilyen őszi ünnepre: a fahéj, gyömbér és szegfűszeg kombinációja különösen izgalmas tölteléket eredményez.

Hozzávalók:

  • 2 csésze pürésített sütőtök
  • 1 nagy tojás
  • ¼ csésze tojásfehérje
  • ½ csésze választott tej
  • 3 teáskanál olvasztott vaj vagy kókuszolaj
  • ⅓ csésze barnacukor vagy méz
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 csepp szegfűszegolaj
  • 2 csepp gyömbérolaj
  • 3 csepp kasszia- vagy fahéjolaj
  • 1 csomag friss linzertészta

Eszközök:

  • egy muffinforma

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!
  2. Vágj akkora köröket a linzertésztából, hogy beleférjen a kivajazott muffinformába! Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, különben a pite szétesik a sütés után.
  3. Turmixgépben vagy konyhai robotgépben turmixolj simára minden hozzávalót!
  4. A tölteléket egyenletesen oszlasd el a tésztán!
  5. Süsd 30-45 percig, vagy amíg a kéreg enyhén meg nem barnul, és amikor a pitékbe szúrt fogpiszkáló tiszta marad!
  6. Hagyd állni 10 percig, vagy amíg kihűl! Óvatosan vedd ki a formából és hagyd kihűlni!

További cikkek

Sajnos nem tudunk kapcsolódó cikkeket mutatni, de keress bátran Téged érdeklő témákat!

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X