Nyári esszenciális italok

Azokon a forró nyári napokon, amikor az éhség átadja helyét a szomjúságnak, semmi sem esik jobban, mint egy frissítő ital. A turmixok és limonádék nagyszerű módját biztosítják a szomjúság csillapításának, ráadásul segítenek több gyümölcs beépítésében is az étrendedbe! Adj hozzá extra csavart néhány csepp illóolajjal!

Citrombogyó turmix

Tökéletes útközbeni reggeli. A bogyók számtalan antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek, ráadásul bővelkednek tápanyagokban és rostokban, így segítenek megvédeni tested a szezonális fenyegetésekkel szemben.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és nagy sebességgel addig keverjük, amíg jól össze nem áll és sima nem lesz!
  2. Azonnal tálaljuk!

Málnás limonádé

Lepd meg szeretteidet ezel a színes csodával: mindössze három összetevőből áll, de biztosan örömöt szerez bárkinek!

Hozzávalók:

  • 250 g málna
  • 720 ml víz
  • 1 csepp zöldcitrom illóolaj
  • egy zöldcitrom leve
  • 1 csésze jég
  • 3 evőkanál nyers méz

Elkészítés:

  1. A málnát turmixgépbe tesszük, és simára keverjük!
  2. Nyomjuk át egy finom szűrőn keresztül egy kancsóba, és tegyük félre a magokat és a pépet (ezt később egy  kis üvegbe ecettel lefedve eltéve használhatod salátaöntetekhez vagy pácokhoz)!
  3. Hozzáadjuk a zöldcitrom levét, az illóolajat és a vizet. Keverjük össze, hogy összeálljon!
  4. Keverjük hozzá a mézet, amíg össze nem áll!
  5. Öntsük poharakba, és töltsük fel jégkockákkal!

Trópusi turmix mandarin illóolajjal

Ez a trópusi turmix olyan, mint egy desszert, ami viszont egészséges: omega-3, rostok és a kálium – csak néhány a pohárba töltött előnyök közül.

Hozzávalók:

  • 230 ml bio kókusztej
  • 4 evőkanál görög joghurt
  • 1 banán
  • 1 evőkanál őrölt lenmag, napraforgó és tökmag
  • 120 g fagyasztott mangódarab
  • 1 csepp mandarin illóolaj
  • 1 maracuja

Elkészítés:

  1. Keverjük össze az összes összetevőt egy turmixgépben, és keverjük simára!
  2. Öntsük két pohárba!
  3. Vágjuk félbe a maracuja gyümölcsöt, és kaparjuk ki a magokat!
  4. Azonnal tálaljuk!

További cikkek

Csirke souvlaki tzatzikivel

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X