Olaszos csirkeleves

Néhány csepp oregánóolaj kelti életre a friss zöldségekből, a csirkéből és tejszínes szószból született gazdag levest.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csirkemell
  • 2 csirkehúsleves kocka
  • 6 csésze víz
  • 4 szárzeller, kockára vágva
  • 1 zöldpaprika, kockára vágva
  • 1 csomag levestészta
  • 4 paradicsom kockára vágva
  • 500 ml tejszínhab
  • 2 csepp oregánóolaj
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál bors

Elkészítés:

  1. Tedd az olívaolajat és a szárított oreganót kis serpenyőbe, és közepes hőfokon párold kb. egy percig, majd tedd félre pihenni!
  2. Főzd meg a csirkét magas hőmérsékleten! Miután a csirke megfőtt, vágd kockákra a csirkét!
  3. Tedd a zellert és zöldpaprikát kis serpenyőben, és közepes lángon kb. 1 percig párold!
  4. Főzd tovább együtt a csirkét, a zeller és a zöldpaprika keverékét, add hozzá a tésztát!
  5. Tedd hozzá a keverékhez a húsleveskockát, majd adj hozzá sót és fekete borsot!
  6. Ha elkészült, adj hozzá tejszínhabot, paradicsomot, a pirított oregánót és az oregánóolajat! Tálalás előtt alaposan keverd össze, és hagyd egy percig melegedni!

További cikkek

Csirke souvlaki tzatzikivel

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X