Petitgrainbeszerzés Paraguayban

Paraguayban már évtizedek óta zajlik a petitgrain esszenciális olaj előállítása, így az ottani termelők már a kiváló minőségű esszenciális olaj lepárlásához szükséges minden ismerettel rendelkeznek.

A petitgrainolajat előállító paraguayi termesztők általában más haszonnövényeket is nevelnek. Sok nagygazda azonban teljesen letarolja a földjét, és csak szóját vagy kukoricát termeszt; ez kimeríti a talajt, és sok állat élőhelyét számolja fel. Azzal, hogy a dōTERRA termesztőket a petitgrain esszenciális olaj előállítására és ezzel földjeik fajgazdagságának növelésére biztatja, nemcsak változatosabb összetételű jövedelmet biztosít, hanem a környezetbarátabb földhasználat lehetőségét is felkínálja számukra.

Ezt a projektet a dōTERRA a Fundación Paraguaya által indított vidékfejlesztési kezdeményezéssel karöltve hozta tető alá. A szervezett keretek között gazdálkodó termelők a Fundación Paraguaya alapítvánnyal együttműködésben akár anyagi támogatást is igényelhetnek helyi lepárlók építéséhez vagy felújításához. Az esszenciális olaj Paraguayból való beszerzése gazdaságilag is életképes alternatívát biztosít a helyi termesztők számára a földek egyoldalú művelése helyett, ami jelentős mértékben hozzájárul az atlanti-parti esőerdők kelet-paraguayi területeinek megóvásához.

További cikkek

Csirke souvlaki tzatzikivel

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X