Ricottapalacsinták málnával és citromolajjal (gluténmentesen is)

Egészséges reggelit szeretnél készíteni? Ne keress tovább, van egy új receptünk a számodra, ami gluténmentes verzióban is elkészíthető!

Pontosan ezekre a citromos-málnás ricottapalacsintákra van szükséged, hogy jól induljon a napod! A citromolaj hozzáadása különleges csavart ad a recepthez – nemcsak kirobbanóan citrusos ízt, de egy kis emésztőrendszeri segítséget is nyújt.

Hozzávalók:

  • 1 ½ csésze liszt (gluténmentes opció: mandulaliszt)
  • 3 ½ evőkanál kristálycukor (helyettesíthető kókuszcukorral)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 1 csésze tej (helyettesíthető kókusztejjel)
  • ¾ csésze ricotta
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 citrom héja
  • ¼ csésze citromlé
  • 2-3 csepp citromolaj
  • 1 evőkanál olvasztott vaj (helyettesíthető kókuszolajjal)
  • 1 doboz málna

Elkészítés:

  1. Egy közepes keverőtálban óvatosan keverd össze a száraz összetevőket: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót!
  2. Egy külön tálban keverd össze a nedves hozzávalókat: a tejet, a ricottát, a tojást és a vaníliát, és alaposan keverd össze!
  3. Add hozzá az olvasztott vajat, a citromhéjat, a citromlevet és a citrom illóolajat a nedves keverékhez!
  4. Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze!
  5. Süssünk belőle palacsintákat egy serpenyőben!
  6. Málnával és juharsziruppal vagy mézzel tálaljuk!

További cikkek

Sajnos nem tudunk kapcsolódó cikkeket mutatni, de keress bátran Téged érdeklő témákat!

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X