Ricottapalacsinták málnával és citromolajjal (gluténmentesen is)

Egészséges reggelit szeretnél készíteni? Ne keress tovább, van egy új receptünk a számodra, ami gluténmentes verzióban is elkészíthető!

Pontosan ezekre a citromos-málnás ricottapalacsintákra van szükséged, hogy jól induljon a napod! A citromolaj hozzáadása különleges csavart ad a recepthez – nemcsak kirobbanóan citrusos ízt, de egy kis emésztőrendszeri segítséget is nyújt.

Hozzávalók:

  • 1 ½ csésze liszt (gluténmentes opció: mandulaliszt)
  • 3 ½ evőkanál kristálycukor (helyettesíthető kókuszcukorral)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 1 csésze tej (helyettesíthető kókusztejjel)
  • ¾ csésze ricotta
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 citrom héja
  • ¼ csésze citromlé
  • 2-3 csepp citromolaj
  • 1 evőkanál olvasztott vaj (helyettesíthető kókuszolajjal)
  • 1 doboz málna

Elkészítés:

  1. Egy közepes keverőtálban óvatosan keverd össze a száraz összetevőket: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót!
  2. Egy külön tálban keverd össze a nedves hozzávalókat: a tejet, a ricottát, a tojást és a vaníliát, és alaposan keverd össze!
  3. Add hozzá az olvasztott vajat, a citromhéjat, a citromlevet és a citrom illóolajat a nedves keverékhez!
  4. Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze!
  5. Süssünk belőle palacsintákat egy serpenyőben!
  6. Málnával és juharsziruppal vagy mézzel tálaljuk!

További cikkek

Március 10-én érkezik hazánkba Spring Tour Online

A 2021. március 1. és 31. között zajló Spring Tour Online március 10-án érkezik Magyarországra! Te már regisztráltál az eseményre? Európa olajrajongói már javában készülődnek …

BŐVEBBEN →

Ismerkedjünk meg a szibériai jegenyefenyővel!

A fenyőfélék családjába tartozó szibériai jegenyefenyő (Abies sibirica) tűlevelű, örökzöld fa. Kelet-Ázsia tajgáin őshonos, a Volga folyótól kezdve megtalálható Szibérián keresztül Türkisztánban, Mongóliában és a …

BŐVEBBEN →

Zöldcitromos wrap

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X