Sárga mandarinos csirke

A mandarinfa egy kis termetű, egytörzsű örökzöld növény sok-sok vékony, lelógó ággal. A mandarinfa termésének a héját három különböző mandarin esszenciális olaj előállítására is használják: ezek a zöld, a vörös és a sárga mandarin. Az, hogy ezen variációk közül melyik esszenciális olajat kapjuk, a gyümölcs érettségétől és a lepárlás idejétől függ. A sárga mandarint tartják a legvirágosabb aromájúnak valamennyi mandarin esszenciális olaj közül, amely az ebédnek is különleges csavart ad.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 kicsontozott bio csirkemell
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 narancs
  • 1 aprított vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 evőkanál cukor
  • 30 ml és 1 evőkanál olívaolaj (külön)
  • 5 csepp sárga mandarin esszenciális olaj

Elkészítés:

  1. Állítsd a sütőt 200 fokra!
  2. Keverd össze az olívaolajat a finomra vágott fokhagymával, aprított vöröshagymával, sóval, borssal és cukorral egy tálban!
  3. Tedd a csirkehúst egy sütőtálba, és öntsd rá az olajos keveréket!
  4. Szeld fel a narancsot, és helyezd a csirkére!
  5. Süsd 45-60 percen keresztül, vagy amíg el nem éri a kívánt állagot!
  6. Közben egy kis tálban adj egy evőkanál olívaolajhoz 5 csepp sárga mandarin esszenciális olajat! Alaposan keverd össze!
  7. Egy sütőecsettel kend a keveréket a csirkére, és már tálalhatod is!

További cikkek

Mézes-gyömbéres limonádé

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X