Teljes kiőrlésű palacsinta málnás-citromos sziruppal

Ki mondta, hogy a palacsinta egészségtelen? Próbáld ki  teljes kiőrlésű lisztből elkészíteni, és bolondítsd meg málnás-citromos sziruppal!

Hozzávalók:

Szirup:

  • 4 csésze friss málna
  • ½ csésze barnacukor
  • 2 teáskanál friss citromlé
  • 3 csepp citromolaj

Palacsinta:

  • 1 tojás
  • ¼ teáskanál só
  • 1 csésze mandulatej
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

  1. Keverd össze a málnát, a barnacukrot, a citromlevet és a citromolajat egy edénybe, és főzd közepesen magas hőfokon!
  2. Főzd 5–7 percig, vagy amíg a málna szét nem fő teljesen, és a cukor fel nem oldódik!
  3. Vedd le a tűzről, és nyomd át egy finom szűrőn a keveréket, hogy eltávolítsd a magokat!
  4. Pihentesd a keveréket, amíg elkészíted a palacsintát!
  5. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót, majd tedd félre a keveréket!
  6. Egy kisebb tálban keverd össze a tojást és az olvasztott vajat, majd alaposan keverd össze! Add hozzá a tejet, amíg homogén és sima keveréket nem kapsz! Keverd össze a keveréket a száraz összetevőkkel!
  7. Süsd ki a palacsintákat, és tálald a lehűtött málnás-citromos sziruppal!

További cikkek

Csirke souvlaki tzatzikivel

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X