A kakukkfüvet négy századon keresztül használták nemzetek és kultúrák szent templomokban füstölésre, ősi balzsamozási eljárásokhoz és a rémálmok elűzésére. Akárcsak a régmúltban, a kakukkfüvet sokrétű előnyei miatt a mai napig nagy becsben tartják.
Legfőbb előnyei:
stimuláló aromával rendelkezik
ízletes ételízesítő
tisztítja és fertőtleníti a bőrt
Felhasználási módok:
influenzaszezonban vagy a téli hónapokban naponta vegyen be egy cseppet vízzel, teával vagy étellel az általános jó közérzetért
készítse el olcsó, teljesen természetes dezodorát kakukkfűolaj, szódabikarbóna, kukoricakeményítő és kókuszolaj használatával
ízletes köretként bármilyen étel mellé keverjen vegyes zöldséghez egy csepp kakukkfű- és olívaolajat, majd készítse el a sütőben
használja a szárított kakukkfű helyettesítőjeként