Vadnarancsos francia pirítós – édes bundáskenyér

2020 máj 05

Igazi romantikus reggelinek való a francia piritós, amit Greg Prososki, a dōTERRA központ séfje vadnarancsolajjal tett még különlegesebbé – már csak az a kérdés, kit kényeztetünk vele!

Hozzávalók:

160 cm-es puha bagett vagy ízlés szerinti kenyér
240 ml felvert tojás
240 ml tejszín vagy
240 ml mandulatej
1 teáskanál só
6 csepp vadnarancsolaj

 

Elkészítés

Keverjük össze a hozzávalókat, és tálaljuk hidegen, vagy szobahőmérsékleten.

     

    További cikkek

    Ismerkedjünk meg a fekete borssal!

    Ismerkedjünk meg a fekete borssal!

    Valószínűleg alig akad olyan háztartás az országban, ahol ne lenne megtalálható legalább egy zacskónyi fekete bors (Piper nigrum). A legcsípősebb borsfajtaként számon tartott növény a pirospaprika után a legnagyobb mennyiségben használt fűszer a magyar konyhában, akár...

    bővebben
    Ismerkedjünk meg a vetiverrel!

    Ismerkedjünk meg a vetiverrel!

    A khus-khus névre is hallgató ázsiai fűféle, a vetiver (Vetiveria zizanoides) a perjefélék családjába tartozik. Morfológiai jellemzőit tekintve nagyon hasonló a citromfűhöz, és az itthon is termő citronellához. A vetivert legalább 2000 éve ismeri az emberiség, már a...

    bővebben
    On Guardos popcorn

    On Guardos popcorn

    Egy moziest popcornnal? Ennél csak az lehet jobb, ha immunrendszerünk is erősödik, amíg ropogtatunk! A dōTERRA On Guard védőkeverék és a fahéjolaj immunerősítő előnyeivel fűszerezett pattogatott kukorica nagyszerű téli harapnivaló. Hozzávalók: 1 csésze pattogatható...

    bővebben
    >