Vegán sütőtökös latte kardamom és gyömbér esszenciális olajjal

Az ősz beköszöntével itt a tökéletes idő, hogy egy forró itallal melegítsük fel magunkat. Ez a recept ínycsiklandóan dekadens, ráadásul vegánbarát!

Hozzávalók:

  • 150 ml kesu-, mandula- vagy kókusztej
  • 60 ml víz
  • 30 g sütőtökpüré
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt szegfűbors
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csepp kardamom esszenciális olaj
  • 1 csepp gyömbér esszenciális olaj
  • 2 teáskanál juharszirup
  • 1 adag eszpresszó (használj 1 adag koffeinmentes kávét a koffeinmentes változathoz)
  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • kókusztejből készült tejszínhab és egy csipet őrölt fahéj (opcionális)

Elkészítés:

  1. Öntsd a kesu-, mandula- vagy kókusztejet és a vizet egy lábasba! Amikor forrni kezd, add hozzá az összes többi hozzávalót is az eszpresszó és az esszenciális olajok kivételével! Dolgozd alaposan össze őket!
  2. Ezután öntsd hozzá az eszpresszót is, és keverd jól elm, majd vedd le a tűzről!
  3. Add hozzá a gyömbér és kardamom esszenciális olajokat! Kóstold meg, és még ízesíts rajta a tetszésednek megfelelően!
  4. Szervírozd önmagában vagy kókusztejből készült tejszínhabbal és egy csipet őrölt fahéjjal a tetején!

További cikkek

Sajnos nem tudunk kapcsolódó cikkeket mutatni, de keress bátran Téged érdeklő témákat!

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X