Vérnarancsos és zöld mandarinos parfé

A mandarinfa éretlen gyümölcséből sajtolt zöld mandarin esszenciális olaj aromája és használati módjai tekintetében is egyedülálló a citrusos olajok körében. Az édes és enyhén virágos illatú zöld mandarin esszenciális olaj remek választás, ha egy üdítően friss ízzel tennél izgalmasabbá egy pohár vizet, egy tál salátát – vagy akár egy adag parfét!

Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 vérnarancs
  • 475 g kókuszjoghurt
  • 55 g granola
  • 2 evőkanál chiamag
  • 1-2 csepp zöld mandarin esszenciális olaj

 

Elkészítés:

  1. Hámozd meg és szeleteld fel a vérnarancsot!

  2. Keverj el 1-2 csepp zöld mandarin esszenciális olajat a joghurttal!

  3. Tegyél egy-egy réteg joghurtot két tálba!

  4. Szórj a tetejére egy réteg granolát és chiamagot is mindkét tálban!

  5. Adj hozzá egy második réteg joghurtot is ugyancsak mindkét tálban!

  6. Végül a tetejükre tegyél még némi granolát, chiamagot és vérnarancsszeleteket. Már fogyaszthatod is! (2 személynek elegendő.)

További cikkek

Mézes-gyömbéres limonádé

Mindkét növény jól ismert összetevő tehát a kulináris világban, elsősorban az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk miatt.

BŐVEBBEN →

Leave a Comment

Scroll to Top
X
X
X